...toata lumea minte ??!....

Cand esti inteligent si cand esti intelept?
Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate!...

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

vecinii si neamurile, NU ti le poti alege...

..ora 2, noaptea, ora la care toata lumea dintr-un cartier rezidential,si nu numai, doarme, asta daca nu are nimic mai special de facut.Poate, doar cainii stau de paza sa nu apara dusmanul crunt si viclean, sau poate o pisica ....
In cartierul meu chiar asa s-a intamplat azi noapte la doua cand am fost trezit de latratul insistent al prea-energicul caine al vecinului (are trei bucati !) de la casa din stanga mea. M-am foit de cateva ori de pe o parte pe alta incercand sa-l ignor...;ora : 2:10, latra si latra ,ceasul tic-tac, tic-tac; ora : 2:30, latra in continuare  ; ora : 2:48, nu mai pot ! ... si vecinu' cred ca nu-l aude... , nasol..., ma dau jos din pat, imi caut papucii incercand sa-mi tin echilibrul, bajbai cu o mana pe perete, nu-i gasesc, dar ma duc jos in bucatarie, iau telecomanda de la masina si apas pe butonul de panica (poate-l sperii, pe caine bineinteles), alarma suna si suna si suna , cainele latra si latra vecinu' doarme si doarme, eu, "ochii tigla" ! Ora 3, ma uit pe toate geamurile , nimic..., imi pun apreschiurile (e zapada mare...) si o geaca groasa cu gluga , imi iau lanterna si ies, dupa ce in prelabil discut cu sotia,  care inca era la etaj in pat, (cred ca nici surd daca erai nu puteai sa dormi !),  verific "perimetrul" si surpriza.....NIMIC !, doar un caine care latra si latra si latra...., la nimeni !... gandesc: ori e dus cu capu' ori ii este foame !, amandoua posibilitatile sunt valabile.
Intru in casa si tocmai atunci coboara si sotia de la etaj , care imi ia geaca si apreschiurile, infasca un cosulet cu cartofi din bucatarie si iese spunand ceva dragut la adresa catelusului, apoi aud zgomotul produs de caderea tuberculilor pe zapada tare, doar sunt -18 grade celsius la ora asta !
Dupa ce se termina proiectilele si vocabularul, inta in casa si tranteste usa ca sa se auda si la 4 case distanta !
...Tace, nu sotia ! ci cainele, ne uitam unu' la altu' si amandoi gandim : cred ca-i era foame si s-a apucat de cartofi acu' ! Ma gandesc: maine ma duc sa iau un sac sa-i dam seara poate reusim sa dormim si noi !
Dimineata ,il vad pe vecinu', foarte senin, curata tacticos masina de zapada, fara sa-si porneasca motoru' (oare de ce ?), ii spun pe un ton "prietenos" sa faca ceva ca nu se mai poate !, el imi zice ca nu a  auzit nimic ! What ?!!, doar latra in fata ferestrei tale ! de la dormitor , iar eu il auzeam prin perete !,  cred ca incep sa inteleg zicala cu "se aud cainii care latra in Giurgiu !", dar poate nu toti ii aud ! dar nici alarma de la o masina aflata la 7 metri de fereastra ta ?!, nici vorbele sotiei mele , care nicidecum nu a vorbit cu catelusul in soapta ...., ma rog.... cum zice romanu' asta e !, nu iti poti alege nemurile si vecinii, NU ?!
Pe la 4, incercam si noi sa adormim, sper ca mai are de ros la cartofii aia !... macar o ora.....

Un comentariu:

  1. .........ma ce sa zic........se mai intampla....uni se pare ca au un somn mai usor. Ca si rezolvare exista doua variante: 1.Astepti sa moara cainele si speri sa nu o iei razna pana atunci sau 2.Ajuti cainele sa moara sa fi sigur ca nu o iei razna........pentru ca in grija stapanului ........dar....mai Florin nu vine ea vara si sa vezi ce bine este pe terasa intre orele 02-04 AM .........nu te mai deranjeaza nici cainele, nici mustele...............si o sa stai de vorba cu vecinul ca nu poate nici el sa doarma in casa de caldura.......
    P.S.....cred ca-mi fac si eu blog d'asta sa scrie si eu ce ma doare..............ca este tare multe......... Eugen.

    RăspundețiȘtergere